FINDING JOE … EEN MAGISCHE FILM OVER “DE WEG VAN DE HELD”!!

finding_joe_xlg

Als je bekend bent met de theorieën van cultuurfilosoof Joseph Campbell … dan mag je “Finding Joe” zeker niet missen. In deze magische film van Patrick Takaya Solomon wordt de kijker meegenomen om langs “De weg van de held” de schat te ontdekken waar we allen naar op zoek zijn GELUK …

In het boek “The Hero with a Thousand Faces” uit 1949 zet Joseph Campbell zijn theorie over “De weg van de held” uiteen. “De weg van de held” is een basispatroon dat terug te vinden is in oude mythen, sprookjes en andere verhalen uit de hele wereld. Het beschrijft het avontuur van de archetypische held, de persoon die erop uitgaat (al dan niet gedwongen) en grote daden realiseert in naam van de groep, stam, of beschaving.

In de film Finding Joe staat  vooral “De weg van de held” als metafoor voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen centraal. De held is in dit geval dan ook iemand die in zijn kracht is gaan staan en heeft ontdekt wat hem of haar gelukkig maakt en ten slotte een manier heeft gevonden om zijn/haar sterkste kwaliteit in het dagelijks leven dienstbaar te maken aan een groter belang dan zichzelf.

In deze film komen visionairs van Deepak Chopra (schrijver van spirituele boeken) tot Tony Hawk (skateboarder) aan het woord om aan de kijker te verduidelijken waarom het lonend is om zo snel mogelijk te beginnen aan de queeste naar hun eigen lotsbestemming.

Als je het idee hebt dat je ongeveer een uur en 20 minuten kan uitsparen, ga er dan maar meteen voor zitten en klik op play … want dit worden de best bestede 80 minuten ooit!!

Deze versie is helaas wel zonder Nederlandse ondertitels en ik heb vooralsnog geen distribiteurs kunnen ontdekken waar een DVD met Nederlandse ondertitels verkrijgbaar is. Ik maak wel de belofte dat zodra ik hier iets meer over weet dit bericht onmiddelijk wordt geupdate …

http://findingjoethemovie.com/

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s