A TALE OF TWO HOODIES BY MICHEAL D’ANTUONO

Wie kent het verhaal van Trayvon Martin niet!! Een 17 jaar oude high school student die op de fatale avond een pak skittles ging halen om uiteindelijk aan schotwonden te sterven omdat George Zimmerman ( the neighbourhood watch) zich enigzins bedreigd voelde`omdat hij een donkere man in een hoodie zag. Dit is natuurlijk de understated versie van het verhaal, maar goed.

Op een vreemde en onwenselijke manier is deze jongeman in een korte tijd het gezicht geworden van veel meer ... than a random neighbourhood watch shooting gone wrong … en heeft hij het mogelijk gemaakt om een gesprek dat nog altijd taboe lijkt te zijn in USA openlijk, op blogs, twitter, facebook en allerlei andere social media te voeren.

But this is where Art comes in and shuts everybody the hell up …want zelden is het gesprek met zo weinig woorden gevoerd en toch zo helder.  Het schilderij van Micheal D’Antuono genaamd “A Tale of Two Hoodies” .. just says it all. 

In essentie betreurd iedereen de dood van Trayvon Martin en hebben mensen best door dat George Zimmerman een “honest but stupid mistake” heeft gemaakt. Hoe bevooroordeeld deze man ook moge zijn. Hetgeen wat daadwerkelijk de bron is van razernij rondom deze gebeurtenis is het feit dat in essentie ook iedereen weet dat als Trayvon Martin een blanke college student was geweest in een hoodie … hij nog steeds had geleefd en als George Zimmerman een donkere man was geweest hij nu levenslang in de bak had gezeten omdat er opeens geen enkel lullig excuus zou kunnen worden bedacht om hem vrij te spreken (het Amerikaanse juridische systeem schijnt nu eenmaal anders te werken voor donker Amerika).

Ik was letterlijk nog maar net wakker toen de visual in m’n facebook startpagina verscheen en net als met alle inspirerende dingen kon ik niets anders doen dan het delen ..

“What an impressive way to make a statement”

IkBenNorine

art for trayvon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s