Over Norine

ikbenNorine

Hallo effe voorstellen … ik ben Norine  …

Ik ben moeder van inmiddels 2 tieners, ik werk al jaren bij de gemeente, ik ben ontzettend muziekverslaafd, ik ben redelijk mode verslaafd, ik ben dol op kunst, ik ben blogger extraordinaire en vermoedlijk een heleboel dat ik nog niet heb bedacht. Voor de wereld ben ik al deze dingen afzonderlijk, maar voor mezelf maken al deze aspecten onderdeel uit van een geheel.

Ik schrijf namelijk al heel lang, heel veel. Voor Strange Fruit, voor mijn wordpress @Noggy73 en vervolgens voor mijn website @Noggy73. Omdat een blog nu eenmaal een onderwerp moet hebben heb ik destijds gekozen voor hetgeen wat me nu nog steeds dagelijks bezighoudt kunst, mode en vooral muziek. Ik heb daardoor de afgelopen paar jaar op mooie plekken mogen komen en ik heb waanzinnige nieuwe artiesten ontdekt en gesproken. Toch heeft al dit moois één nadeel, doordat de blogs redelijk goed gelezen worden is het voor veel mensen bijna onmogelijk om mijn persoonlijkheid los te koppelen van mijn interesses.

Hoewel ik me er wel van bewust ben, heb ik me er nooit aan gestoord. Maar toen ik thuis merkte dat mijn kinderen een onderscheid begonnen te maken tussen mama, Norine en “Noggy”, dacht ik “het wordt misschien toch wel tijd dat je hier aandacht aan gaat besteden Norine“… Tsja ik vervul mijn diverse rollen zo overtuigend dat degene die me als Noggy kent, zich helemaal geen voorstelling kan maken van wie Norine is. Het is zelfs nu nog altijd weer een feest om op het schoolplein uit te leggen dat ik de moeder van me dochter ben en zeker niet haar zus. Dat ik wel degelijk geïnteresseerd ben in wereld problematiek en dat een conversatie met mij niet alleen over de laatste modekleuren hoeft te gaan. Het feit dat ik, tot vermoedelijk midden 2014, vast zit aan mijn diva sunglasses helpt niet bepaald mee. Ik heb deze fantastisch ogende bril op vanwege een schildklier aandoening, maar vertik het om daar elke keer weer uitleg over te geven.

Om te voorkomen dat ik straks weer aan een onuitwisbaar imago gebonden ben,  heb ik besloten “Ik ben Norine” geen ingewikkelde naam of hyper interessant thema te geven. Eigenlijk gaat ie net als @Noggy73 gewoon over mij … maar dan wel de “hele” mij!!  De mij die in een hele korte tijd een inmens heftige periode van persoonlijke groei heeft doorgemaakt. De mij die Flying Lotus muziek heeft op staan terwijl ik de teksten van Deepak Chopra doorneem.

Ik weet dat ik voor de wereld al jaren een vat vol tegenstrijdigheden ben, maar ja … dat is nu eenmaal de prijs die men moet betalen als men zich niet wil conformeren aan de norm. Ik heb overigens de norm weleens aan geprobeerd en ben tot de conclusie gekomen dat hij een aantal maten te klein is … net als mn voorgaande blogs.

Zin om te ontdekken wie Norine is?! Ik durf nu al te wedden dat je  meer op haar lijkt dan jezelf zal durven toegeven. De blog heeft eigenlijk maar één echt doel, namelijk het delen van mijn bewustwordingsproces en hopelijk het intensiveren van de zelfbewustwording van anderen. Het fijnst is natuurlijk dat je geprikkeld bent om jou ervaring met mij te delen … maar dat merk ik wel.

Tsja ik weet dat het laatste allemaal erg Oprah Winfrey klinkt en dat is ook min of meer de bedoeling. Ik mis namelijk al heel erg lang een Nederlands platform met haar insteek. Ik heb overigens niet de intentie om zelf een gelijksoortig platform te ontwikkelen, maar ik ben wel op zoek. Ik houd me derhalve aanbevolen voor degenen die dit lezen en er een aantal weten (norinedap@gmail.com)

Het heeft even geduurd voor dat ik hier was, maar ik voel dat ik nu klaar ben voor deze reis, ga je mee?!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s